.

.

середа, 28 березня 2018 р.

Іграшки для розвитку дрібної моторики


Картинки по запросу малюнок іграшкиІграшки для розвитку дрібної моторики 
Слінго-буси, або мама-буси – це не тільки стильний аксесуар для годуючої мами, але і у всіх відносинах важлива розвиваюча іграшка для малюка, починаючи з самого народження. Всім годуючим мамам відомо, що малюки дуже люблять щось «крутити» в своїх крихітних ручках. Так чому б маленькому карапузові не «покрутити» такий собі модний аксесуар сучасної мами – і пальчикам корисно, і мамі легше.

Іграшки-шнурівки - найпростіші шнурівки призначені для дітей у віці одного-півтора років. В ігровій формі здійснюється розвиток дрібної моторики рук, а, отже – поетапна підготовка дитини до письма. Шнурівка дає можливість придумати безліч ігор. Це і безпосередньо шнурування, і можливість використовувати елементи «шнурівки» в сюжетно-рольових іграх або вивчати основні кольори. В процесі гри удосконалюється координація рухів і гнучкість кистей рук. «Шнурування» сприяє розвитку дрібної моторики, логічного мислення, мовлення, і як результат – стимулюють розвиток органів артикуляції (мовного апарату).

Пірамідки це – іграшки як для розвитку дрібної моторики, так і логічного мислення дитини. Пірамідка – це одна з базових розвиваючих іграшок для дитини кінця 1, всього 2 та 3 року життя. Ця іграшка допомагає розвивати дрібну моторику, логічне мислення, освоювати нові форми, різні форми і розміри. Пірамідка також цікавий універсальний конструктор. Пірамідка, виготовлена з дерева, несе в собі позитивну енергію дерев’яної іграшки. Елементи такої пірамідки приємно тримати в руках, оскільки вони завжди теплі на дотик, а шершава поверхня відмінно розвиває тактильну чутливість малюка. Існують різні пірамідки з різним ступенем складності. Для самих маленьких потрібно купувати пірамідку з мінімальною кількістю кілець. Для дітей старше 3-х років створені складні види пірамід, так звані пірамідки-головоломки. Вони являють собою підставки з декількома стержнями різних геометричних форм, на які необхідно правильно нанизувати відповідні фігури.

Кубики - дана іграшка з’являється в житті малюка з самого раннього дитинства. За допомогою дерев’яних або пластмасових кубиків можна конструювати вежі, будувати фортеці і будинки. Крім того, продаються дерев’яні кубики з нанесеними на них малюнками, завдяки яким гра в кубики переходить в збирання та порівнення. Це вже не тільки розвиток дрібної моторики та просторового мислення, а й розвиток уваги і логіки.
Конструктори – найпростіший спосіб розвитку у дитини просторового мислення, моторики, творчих потреб та довільних дій. Тому, перший конструктор, з яким познайомиться ваша дитина, повинен бути обов’язково дерев’яним. Масаж рук деталями конструктора впливає на розвиток дотику і дрібної моторики рук, а також корисний для здоров’я.
Картинки по запросу дерев'яні пазли для дітей
Дерев’яні пазли, або рамки-вкладиші

- сприяють розвитку дрібної моторики рук, самостійності, уваги, колірного сприйняття, цілісного сприйняття предмета, логічного і асоціативного мислення дитини. Вперше такі рамки були використані Марією Монтессорі. Гра будується на порівнянні отворів в рамці і вкладиша. Загальним результатом можуть бути як просто зібрані в рамку фігури, так і більш складні композиції.


Картинки по запросу ФІГУРКИ НА МАГНІТАХ
Фігурки на магнітах. Поверхня холодильника – це чудове «поле дій» для маленького дослідника. Купивши магнітну мозаїку своїй дитині, ви не тільки займете його корисним заняттям, встигнете приготувати обід, а й будете сприяти, таким чином, розвитку у малюка дрібної моторики, координації рухів і просторового мислення. А фантазії малюка допоможуть розкритися різні фігурки у вигляді різнокольорових літер, цифр та геометричних фігур.


Картинки по запросу пластилін
Пластилін або тісто для ліплення.
http://www.marite.at.ua/img/plastilin.jpgЗа допомогою пластиліну дитина самовиражається не тільки творчо, а й розвиває гнучкість і рухливість своїх пальців, що, в свою чергу, сприяє поліпшенню мови. Для самих маленьких, починаючи з 1,5-2-х років, продається спеціальний пластилін в баночках, так зване «тісто для ліплення». Тісто приємно ліпиться, не забарвлює ручки малюка, не липне до рук і доставляє масу задоволення.


Картинки по запросу куб сортер
Куб-сортер – чудова іграшка для раннього розвитку вашого малюка. Ваша дитина вчиться підбирати фігурки за формою і вставляти їх у відповідні отвори. Завдяки таким заняттям малюк розвиває дрібну моторику пальців рук, а також знайомиться з різними геометричними фігурами і різними кольорами.

Картинки по запросу дошки сегена
Дошки Сегена - представляють собою розбірні картинки, це дерев’яні дошки з вкладишами, на яких зображені різні живі чи неживі предмети. Малюк повинен закрити дошку складовими елементами, підбираючи потрібну по малюнку і розміром частину. Дана гра сприяє розвитку мови, логіки, координації рухів, дрібної моторики рук, а також просторового сприйняття малюка.


Картинки по запросу пазли

Пазли. Збираючи барвисті малюнки, малюк розвиває дрібну моторику, уважність, кмітливість, логічне мислення, координування роботи очей і кистей рук.


Картинки по запросу мозаїка
Мозаїка. Ігри з різними мозаїками сприяють розвитку дрібної моторики, кмітливості та творчих здібностей дитини. Головне – зверніть увагу на фішки і на вік дитини, для якого призначена мозаїка. Для самих маленьких створені мозаїки з великими яскравими фішками і дощечкою великих розмірів.


Картинки по запросу пальчикові ігри для дітей
Пальчикові ігри, пальчикові ляльки та ляльки-рукавички.
Ігри і гімнастика для пальчиків допомагають у загальному всебічному розвитку малюка. Пальчикові ляльки можуть бути як дерев’яними, так і м’якими. Завдяки такому нехитрому театральному реквізиту, можна не тільки влаштувати ляльковий спектакль в домашніх умовах за участю вашого малюка, але і відмінно потренувати маленькі пальчики.
  
Цілеспрямовано купуючи іграшки для розвитку дрібної моторики у дітей, ви робите значний внесок у розвиток вашого малюка. Важливо тільки пам’ятати, що будь-яка іграшка принесе мало користі, якщо малюк буде грати з нею на самоті. Лише завдяки «спільній справі» батьків та дитини вийде хороший позитивний результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар